Website van Ed Vos

www.edvos.nl

 

Gegraveerde appel van Elize de Roode.

Door Ed Vos

 

 

 

 

Van mevrouw Elize de Roode ontving ik op 20 juli 2003 een bericht dat ze een appel aangetroffen had die gegraveerd was. Het betreft een "Jona Gold". Tevens deed ze me foto's toekomen. Ik bedank mevrouw de Roode heel hartelijk voor haar bericht en de foto's, alsmede voor haar toestemming de foto's op mijn website te mogen plaatsen.

Mevrouw de Roode had op het moment van de ontdekking van de gravure slechts één appel in huis, die ze een kleine twee weken daarvoor had aangeschaft. Ze deed deze ontdekking op 20 juli rond een uur of tien, en is er zeker van dat de afbeelding er zich de dag ervoor nog niet op bevond.

 

 

Mijn eerste indruk, net als die van mijn partner, was dat het veel leek op het Aum symbool, een Sanskriet teken dat de allereerste oerklank symboliseert waaruit alles ontstaan is. Vergelijkbaar met "In de beginne was het woord". Het Aum of Om wordt vaak als, of in mantra's gezongen door onder andere boedhisten en Hindoeisten.

 

 

 

Ten tijde van het schrijven van deze webpagina, (13-8-2003), blijkt dat de appel nog steeds dezelfde gravure laat zien, en er dus inmiddels na 3 weken totaal geen rottingsverschijnselen zijn opgetreden, terwijl we in Nederland nu een langdurige hittegolf kennen, die die van 1947 lijkt te gaan overtreffen.

Wel heeft Elize de appel op een Boedha gelegd, en vertoont hij wel ouderdoms verschijnselen zoals een gerimpelde schil. Zie de foto hieronder:

 


Na drie weken

 

Het fenomeen van de appelpictogrammen blijkt nog altijd actueel te zijn. Nadat de eerste meldingen in 1994 gpubliceerd werden, blijken we nu, een kleine 10 jaar verder, nog altijd met het fenomeen te maken te hebben. Een verklaring voor vele fenomenen, zoals de appelpictogrammen, graancirkels en bijzondere lichtverschijnselen etc. hebben we niet. Maar daarom zijn het nu juist ook fenomenen, en blijven ze boeien.

 

 


Home

 

reacties: ed.vos@hetnet.nl

© Ed Vos