www.edvos.nl

 

Appelglieven

(Door Yvonne van Steen)

Wat weten we er van……… Is het een natuurlijk proces, een universeel communicatiemiddel, heeft het een relatie met graancirkels ?????

Het is een fenomeen dat nog niet zoveel bekendheid heeft als de graancirkels maar wel al vele jaren voorkomt. Dit artikel is geschreven om informatie uit te dragen die anders teveel “achter gesloten deuren blijft”. Er zijn vast meer mensen die dit fenomeen in hun eigen omgeving meegemaakt hebben. We hopen wat meer onderzoek te kunnen doen en informatie te krijgen over de betekenis van de tekeningen in appels…..is het alleen een natuurverschijnsel, of toch een communicatiemiddel. Wat wil het ons vertellen?

In augustus 2002 kreeg ik de eerste tekening in een appel. Ik ben met de appel naar “meer gevoelige” mensen geweest die mij vertelden dat het onder andere met de graancirkels te maken zou kunnen hebben. Ik was ook net terug uit Engeland, waar ik de graancirkels bezocht had.

De hoge energie die voor mij voelbaar was, gaf mij tintelende handen zodra ik de appel vast had. Het was een gevoel van warmte of hitte. Omdat ik destijds nog niets afwist van het meten van energiewaarde door middel van de Bovistabel heb ik op dat moment niets met deze energie gedaan. Op het meten van de energie kom ik later in het artikel terug. Voor mij is deze energie ook vergelijkbaar met de energie van de graancirkels in Engeland, waar ik ieder jaar in juli/augustus een bezoek breng.

 

Augustus 2002

 

 

De foto hieronder is dezelfde appel uit 2002. Deze is nog steeds gaaf, maar ingedroogd.

  

Appel 2002 op 29 augustus 2006

 

In mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde en Holistisch-Energetische geneeskunde, maak ik soms gebruik van energetisch opgeladen krachtmiddelen zoals stenen en kristallen. Bij sommige cliënten gebruik ik sindsdien ook deze appel als energetisch hulpmiddel.

Na de eerste appel in 2002 ben ik niet meer echt bezig geweest met het hoe en waarom van de appel maar met het bezoeken van de graancirkels in Engeland en is het appelfenomeen wat op de achtergrond gekomen.

Tot ik dit jaar opnieuw geconfronteerd mee wordt door een hele bijzondere wending van graancirkels weer naar appels.

De laatste jaren verschijnen in de maanden juli/augustus in Drenthe regelmatig graancirkels. In 2003 in Frederiksoord en in 2005 in Diever.

Begin juli 2006 hebben we met een groepje, dat zich betrokken voelt bij de graancirkels en deze ook op hun (energetische) waarde schatten, besloten dat we zouden proberen om weer een graancirkel in onze omgeving te krijgen. In Engeland doet men dit regelmatig en levert zeker effect op. Ieder zou op dit op zijn eigen wijze doen. Ik deed een paar keer per dag een korte stiltemeditatie.

Na ongeveer vijf dagen (op 9 juli 2006) bleek in een van de appels in mijn fruitschaal een soort vlekje tevoorschijn te komen. Dit was het begin van een tekening en na drie dagen was de tekening zoals op de onderstaande foto te zien is.

 12 juli 2006 Uffelte-Drenthe

 

 17 juli 2006 Uffelte-Drenthe

Op de onderste foto heb ik een andere appel ernaast gelegd die uit dezelfde “lichting appels” komt. Deze appel was al aardig aan het wegrotten. De tekening in de appel is nog verder gegaan (rechts onder).

Ook over deze appel heb ik diverse “gevoelige” mensen benaderd en ook nu was de boodschap dat het met “graancirkels” te maken heeft. Overigens is ook over beide appels verteld dat het de Atlantis-energie betreft.

Wij hebben van deze appel de BOVISwaarde, de intensiteit van de energie, gemeten. Deze methode is ontwikkeld door de Franse wetenschappers Bovis en Simoneton. De Boviswaarde wordt gemeten met behulp van de Bovisschaal en kan door bv pendelen of het gebruik van een biotensor.

 

29 augustus 2006-Uffelte Drenthe

 

 

Inmiddels is het bijna 9 weken verder en de appel is nog steeds niet “vergaan”. Hoewel er nu wel een bruine plek ontstaat waar de appel opligt, ga ik er van uit dat de appel net als de appel in 2002 zal indrogen.

Enige dagen geleden hebben we wederom van deze appel de Boviswaarde gemeten. We maten een waarde van 13000. Dit zou dus betekenen dat met het “langzaam minder worden van de fysieke appel”, ook de energiewaarde zou dalen. We hebben ook specifiek de Boviswaarde van het teken/de glief gemeten en deze waarde is 32000. Dit is wonderbaarlijk genoeg ook de hoogste waarde die gemeten is in de graancirkel van 2005 in Diever. Van de appel van augustus 2002, zoals deze nu is, hebben we ook op Boviswaarde gemeten. Ik mat een Boviswaarde van 11000 en Ernest met de pendel een waarde van 18000. Ook hebben we via de foto van de appel van 2002 de Boviswaarde gemeten, zoals deze zou zijn op het moment van het nemen van de foto (augustus 2002). We komen uit op een waarde van de gehele appel van 18000 en de waarde van specifiek de glief van 54000 Boviswaarde. Verassend genoeg ontdekten we dat de glieven van de appels veel op de glieven in het boek van Judith Moore lijken. In haar boek (de taal van de graancirkels in glieven) beschrijft ze hoe de glieven`taal` boodschappen over de betreffende graancirkel geven. Zij vertaalt de figuur en de energie van de graancirkel in glieven en ontvangt daar informatie over.

Overigens heeft de glief van de appel uit 2002 overeenkomsten met het 24e runenteken OTHILA
   

 

                                                                                       

 

   

 17 Augustus 2006

 

De ervaringen die we de laatste weken met deze appel hebben opgedaan, geven ons niet alleen antwoorden maar leveren ons natuurlijk ook weer vragen op. ………….Wat moeten en kunnen we met deze “boodschappen”?

Mijn eigen gevoel, intuïtie en jarenlange ervaringen met graancirkels, krachtplekken en het werken in mijn praktijk met energie, vertellen mij dat het in dit geval niet om een natuurlijk proces gaat. Voor mij persoonlijk is het, net als de graancirkels voor mij zijn, een communicatiemiddel wat boodschappen probeert te geven, boodschappen die ons meer bewust willen maken en inzicht willen geven in de universele samenhang.

De overeenkomst met de glieven in het boek van Judith Moore en mijn aantal dagen mediteren op een graancirkel overtuigen mij in ieder geval steeds meer dat het fenomeen van de appelglieven mogelijk een connectie heeft met de graancirkels.

Door het meten van de Boviswaarde krijg ik ook steeds meer de bevestiging dat deze appels, net als de graancirkels, bijzondere energie hebben. Ik krijg ook steeds meer bevestiging dat deze appels ook als energetisch krachtobject gebruikt kunnen worden in het energetisch behandelen van cliënten.

De afgelopen dagen hebben wij diverse mensen ontmoet die dit jaar of in het verleden ook de ervaring van tekeningen in de appels hebben. Wij zullen de komende tijd met deze mensen verder contact opnemen om hun ervaringen te horen.

Om meer te weten te komen over de appelglieven, het hoe en waarom willen we graag in contact komen met nog meer mensen met soortgelijke ervaringen en die eventueel ook foto’s van de appels hebben .

Ben je verder geïnteresseerd geraakt en wil je nog meer informatie over mijn verdere ervaringen met bijvoorbeeld deze appels en graancirkels dan kan je natuurlijk ook via het mailadres van deze website met me in contact komen

 
© Yvonne van Steen 2006

Praktijk Rayvar
Uffelte-Drenthe


© Foto´s en artikel mogen Niet zonder toestemming gekopieerd en/of gebruikt worden!

 

 

 

 


Home

 

reacties: ed.vos@hetnet.nl

© Ed Vos