Website van Ed Vos

www.edvos.nl

 

 

 

 

                                                                                                                                                           

 

De Atlantische ring en andere sieraden

uit het verdwenen continent.

(Door Ed Vos)

 

Sinds mensenheugenis verfraait de mens zijn lichaam met allerhande attributen. Met schilderingen op de huid, door middel van kleding, hoofdtooien en andere versierselen, zoals sieraden, welke traditie zich tot in onze tijd nog steeds heeft weten staande te houden. In de oudst bekende beschavingen, zoals bijvoorbeeld die van Egypte, waren bepaalde metalen, symbolen en edelstenen erg in trek, en niet in de laatste plaats om het uiterlijk te verfraaien. Doorgaans werden er magische of mystieke waarden aan toegekend en stond men door middel van deze sieraden in verbinding met andere planeten, dimensies of goden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de auteur van dit artikel, die een sterke affiniteit met Egypte en de eraan voorafgaande cultuur van Atlantis heeft, onder andere in aanraking kwam met de sieraden van dit legendarische continent.

 


 

Reeds van jongs af aan, interesseerde ik me in hoge mate voor de oude beschavingen. Niet dat ik goed was in geschiedenis, dat vak boeide me niet echt. Verhalen van Alexander de grote vond ik wel spannend, maar daar hield het ook wel mee op.

Atlantis, dat was iets heel anders, het boeide me in zeer hoge mate, maar juist daarvan hoorde je niets op school. Alles wat ik in handen kon krijgen over Atlantis aan boeken en artikelen las ik, en boeide mij dit verdronken continent meer en meer. Het zou in vele facetten een rode draad door mijn leven gaan vormen.

Het eerste contact met de ring

Ik had al een poos geen "paranormaal beurzen" meer bezocht, omdat ik daartoe niet in de gelegenheid was. Er was een grote landelijke beurs in het verschiet, en ik had maatregelen genomen, die zondag vrij te zijn en er heen te gaan. Die ochtend had ik echter niet zo veel zin, maar zette me er toe, toch een bezoekje te brengen, ik had immers het nodige geregeld om er heen te kunnen.

Ik belandde in een zaal waar aan hypnose regressie werd gedaan. Ik had zoiets al vaker bijgewoond, en het boeide me in feite niet meer zo, het voegde niets extra’s toe aan mijn beleving, en ik vroeg me af waarom ik in vredesnaam naar die beurs was gegaan. Het antwoord zou niet lang op zich laten wachten ! Ik ben de zaal uitgegaan, en werd als door een vreemde kracht naar een stand getrokken waar de Atlantische sieraden waren uitgestald.

Direct bemerkte ik de enorme uitstraling van de Atlantische sieraden, en met name de ring met zijn wonderlijke symbool fascineerde me. Ik was op slag verliefd. Van de standhouder vernam ik het een en ander van de geschiedenis van de ring, en de wonderbaarlijke zaken die de ring omgeven.

Ik wist het zeker, ik moest zo’n ring gaan dragen. In eerste instantie bestelde ik een zilveren exemplaar, omdat mijn ringmaat niet voorradig was. Toen de ring in mijn bezit was ben ik hem uiteraard gaan dragen, en nadat bleek dat mijn toch wel hoog gespannen verwachtingen uitkwamen, heb ik na een poosje een gouden exemplaar voor mij persoonlijk laten maken. De Atlantische ring en ik werden bondgenoten. Ik zou hem niet meer willen missen.

 

 

 

De historie

Het moet zo rond het jaar 1860 geweest zijn dat een in die tijd vermaard egyptoloog, Markies d’Aigrain, rapporteerde over zijn opgravingen in de koningsvallei in Egypte, en gewag maakte van deze bijzondere ring. De ring zou duizenden jaren oud zijn, en kenmerkt zich door een geometrische figuur of symbool, dat ontworpen is volgens een beslist esoterische ordening. Het bestaat uit een tweetal driehoeken, waar tussenin zich een negental strepen bevinden. Aan de zijde van de driehoeken drie korte strepen, en in het midden 3 lange strepen. Aan de punten van de driehoek is de ring doorboord, en worden de gaatjes aan de binnenzijde van de ring, verbonden door een ingegraveerde streep.

De ring werd gemaakt en vorm gegeven door de AtlantiŽrs, waarvan de Egyptenaren de erfgenamen zijn. Door het dragen van deze sieraden, en met name de ring, krijg je de mogelijkheid binnen te gaan in het onverklaarbare mysterie van bescherming tegen allerlei vormen van negativiteit. De ring met haar symbool is een waarlijk "Lichtobject". Ze biedt bescherming tegen allerhande verstoringen van buitenaf. Ze vormt een soort barriŤre tegen negativiteit, agressiviteit en andere zaken die de trillingen van een persoon zouden kunnen verstoren, of diens balans uit evenwicht zouden kunnen brengen.

 

Los van deze bescherming tegen van buitenaf komend onheil, beschermt de ring ook tegen invloeden die ontstaan door een bewuste of onbewuste verstoring van de eigen energieŽn.

Hij werkt als het ware dus ook regulerend ten opzichte van het persoonlijke energieveld waar hij ook deel van uit maakt. Hoewel de ring bijzondere capaciteiten in zich draagt, is het geen talisman of fetisj, noch ontleent hij zijn krachten aan magnetische, psychische, religieuze of magische krachten. Als je ernstige zaken overweegt als zelfmoord of iets dergelijks, grijpt de ring er niet op in. Hij respecteert de vrije keus. Opvallend is wel dat dragers van de ring bijvoorbeeld opvallend minder ongelukken meemaken, zoals auto ongelukken. Voorts draagt de ring bij tot een betere gezondheid, en helpt bij het herstel van bepaalde ziekten of andere lichamelijke ongemakken.

Een eveneens mooi resultaat is het feit dat de ring, de drager ervan, soms onvermoedde metafysische werelden laat ervaren.

Toetanchamon

In 1922 stuitte Howard Carter op het graf van Toetanchamon. Het bleek dť ontdekking van de eeuw te zijn. Lord Carnarvon was zeer content met de vondst van dit in ongeschonden staat aangetroffen koningsgraf. Carnarvon was immers de geldschieter, in wiens dienst Carter onderzoek deed.

Lang heeft Carnarvon echter niet van de ontdekking mogen genieten. Hij overleed zeer spoedig erna door een mysterieus voorval, evenals de andere betrokkenen bij de opening van het graf.

Howard Carter echter, leefde nog vele jaren voort. Er wordt aangenomen dat hij op het moment van opening van het graf van deze legendarische Farao, een Atlantisring droeg….

Persoonlijk sieraad

De sieraden, en dan met name de ring, zijn absoluut persoonlijk. Ze mogen dan ook niet uitgeleend worden, omdat ze zich richten op het persoonlijk energieveld van de drager, dat uniek voor die persoon zťlf is. De basis waarop de ring gemaakt is, kan niet gewijzigd worden, en werkt volgens een opzienbarende formule van vibraties, hetgeen de niet zichtbare kracht van het sieraad is, en zich afstemt op het trillingsniveau van de drager. Dit is dan ook de reden waarom het sieraad niet uitgeleend mag worden voor langere of kortere tijd.

Het is ook heel goed mogelijk dat de ring in het begin niet constant gedragen kan worden, en je beetje bij beetje moet wennen aan zijn aanwezigheid, en met hem moet leren leven.

Voordat de ring gedragen wordt, is het goed om hem middels een bepaalde procedure te reinigen, om hem helemaal eigen te maken, en is het goed deze procedure elke drie maanden te herhalen.

Het maakt overigens voor de werking totaal niet uit, van welk materiaal de ring gemaakt is.

Bij het dragen van de ring vallen in eerste instantie het Atlantische symbool, alsmede de twee doorboringen op. De ingegraveerde sleuf aan de binnenzijde maakt er echter ook onderdeel van uit.

De ring legt als het ware een verbinding tussen het persoonlijk innerlijk, en de kosmos.

Andere Atlantische sieraden

Behalve de ring, komt het symbool ook voor op andere sieraden, zoals armbanden en hangers.

De energieŽn zijn gelijkluidend. Voorts is er de Atlantische Ankh (een voorloper van de Egyptische) welke zich kenmerkt door het hebben van twee benen. De werking van de Atlantische Ankh is hetzelfde als die van de ring, met dien verstande dat de Ankh als extra de "antenne functie" heeft.

Met de Ankh in de hand, en de "benen" naar de kosmos gericht, kunnen vragen gesteld worden, en met de Ankh andersom, de "benen" naar je toe, mogen de antwoorden uit de kosmos je bereiken.

Los daarvan zijn er diverse therapeuten in Nederland, die de Ankh in hun "healing" praktijk gebruiken, met significante resultaten. Van de Ankh zijn twee versies. Een mannelijke en een vrouwelijke, waarbij het verschil zit in de wijze waarop de "benen" gekruist zijn.

Ervaringen

Voor het vervaardigen van een Atlantische ring kun je natuurlijk ook goud, of andere metalen, van oudere sieraden inleveren, waar je bijzondere waarde aan hecht, of die een emotionele waarde voor je hebben. Het geeft je ring een extra persoonlijke waarde mee. Echter kan het voorkomen, is me verteld, dat het gewoonweg niet lukt om er een ring van te maken. Het kan zijn dat hij breekt, of wat dan ook, tijdens het maken ervan, omdat de intentie waarmee het materiaal gegeven werd, niet zuiver was, of door personen ooit gedragen is geweest met minder goede bedoelingen, ten aanzien van degene die de ring wil laten maken. Behalve de ring en de Ankh, bestaat er ook de Atlantische armband. Vaak beginnen mensen met een ring, en raken daar zo van onder de indruk, dat ze er ook een armband bij willen gaan dragen. Op zich is dat natuurlijk prima. Het komt echter voor, dat het "te veel van het goede" wordt, en men werkelijk de armband een poosje af moet doen. Ik ken diverse mensen die dat is overkomen. Eťn geval is me bekend van een persoon, waarbij de armband spontaan in tweeŽn brak. Het was inderdaad "te veel van het goede", en de armband moest weg. Ook dat regelt het symbool blijkbaar zelf. De twee delen staan nu bij deze man op het nachtkastje, als herinnering aan het gebeurde, en als symbool voor :"Het niet te veel te willen", maar in vertrouwen alles over te laten aan het "Hogere".

Eigen belevenissen

Zelf draag ik deze ring nu inmiddels zo’n 5 jaar, en dat tot volle tevredenheid. Ik ervaar de kracht ervan en de bescherming die hij geeft, evenals het Ankh kruisje dat ik draag. Bij het "op afstand" helpen van mensen komt het een enkele keer voor dat ik de ring gebruik door hem bijvoorbeeld op een foto te leggen. Ook wanneer ik een ziek iemand een edelsteen geef, gebeurt het soms, dat ik mijn ring gebruik om er het stukje extra energie aan toe te voegen.

Voorts is het opvallend hoe mensen op de ring reageren. Hoewel het een uitermate persoonlijk sieraad is, en je het dus voor je zelf moet houden, geef ik de ring wel eens iemand in de hand. Uiteraard wordt hij daarna direct gereinigd. De ervaringen van energieŽn worden veelvuldig vernomen.

De belevingen zijn uiteenlopend. Voor de een voelt hij zwaar, anderen voelen tintelingen, weer anderen warmte, maar telkenmale maakt hij een bijzondere indruk op mensen.

De ring heeft wonderbaarlijke en geneeskrachtige energieen in zich. Ik hoop hem nog lang te mogen dragen.

 

(Artikel eerder verschenen in "Spiegelbeeld" sept. 2000)

 


De ring is o.a. te verkrijgen bij de in het artikel genoemde goudsmid:

Hans Amelsbeek,
http://www.hans-amelsbeek.nl/
Tel.: .+31(0)6 52 60 34 66

Maar ook bij Deven de Edelsmid
tel: +31(06)455.99.735
Mail: info@atlantisring.nl
Website
www.atlantisring.nl


                                                                                                                                                          

Reacties: E-mail: Kontakt

© Ed Vos

Home

 

Met dank aan Wouter Wylin voor diverse illustraties