www.edvos.nl

 

Gegraveerde appels 2015

 


 

14-08-2015 Purmerend (NH)

 

Van Alice van Breda ontvingen we onderstaande foto's. Alice had 5 appels op haar fruitschaal liggen (Jona Gold). Aleen deze appel had graveringen. Deze graveringen breidden zich later uit zoals op de foto's te zien is.
Het mooie is, dat Alice dit alles goed gedocumenteerd vastgelegd heeft op foto's. Ook is goed te zien, dat na het afschillen, het onderliggende vruchtvlees niet aangetast blijkt te zijn, waardoor er van een rottingsproces geen sprake kan zijn. Dit is overigens een kenmerk van de graveringen op appels.
Ook heeft ze de schillen enige tijd bewaard, ingepakt in aluminiumfolie en plastic. (Op de foto's is wat achtergebleven gruis van de folie te zien. Dit staat dus los van het gegraveerde appels fenomeen)
Het komt maar weinig voor dat mensen die ons foto's van appels sturen het zo goed documenteren. Ik dank Alice daar dan ook voor!  En ook voor de wijze waarop ze dit alles in mooie collages heeft verwerkt!

We hopen dat lezers wellicht meer informatie betreffende het fenomeen hebben. Stuur eventueel  een mail naar ons door op "kontakt" te klikken.

 

      

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 
 

14-07-2015 Nieuwkoop (ZH)

 

Op 14-07-2015 ontving ik van Henny Florissen onderstaande foto. Het betreft een Jona Gold appel. Henny had meerdere appels op haar fruitschaal liggen, en alleen deze had de gravering.

 

Appel Henny Florissen

 

 


Home

Ed Vos

 kontakt